Inkább tenyeres

Huszár Tamás 2014. január 10.

A tangózásban az egész testünk részt vesz. Egyetlen apró porcikánk sem marad ki belőle. Bár egy-két tangó óra után ezzel még nehéz azonosulni, de amikor már készség szintre fejlődtek az alapok (tartás, séta, vezetés, követés), könnyen teljessé válik az önátadás. A kezdeti nehézségek leküzdése után már olyan részletek felé fordul a figyelmünk, mint  például, a tenyerek szerepe a tartásban és a kommunikációban.

tango_28.jpg

A tenyerek olyanok, mint a hegedűn a finomhangoló. A tangó szépen megoldható nélküle, de ahhoz, hogy a pár legkisebb, legérzékenyebb mozdulatai és stílusának minden kis íze helyet kaphasson a táncban, a tenyereken keresztül is társalogni kell.

tango_hegedu_finomhangolo.jpg

Időnként látni lehet a külföldi milongákon is: A pár főként a tenyér újra helyezésével foglalatoskodik egy tandán keresztül. Ebben a formában talán lar't pour lar't, de tény, a tangó ölelés minden részletének jelentős szerepe van így a tenyérnek is.

tango_29.jpgSőt, a tangós minden egyes érzékszervével és mozgásának teljes odaadásával táncol. Legyen szó férfiről vagy nőről. Ahhoz, hogy a tenyér is részt vehessen ebben az átadásban, szükséges a stabil testtartás. Nehogy fonákjára forduljon a tenyér használata. Tehát, ezzel az eszközzel is érdemes érzékenyen bánni.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Tangó közösséghez. Itt.

Képek innen, innen és innen.

Inkább tenyeres
komment Címkék
süti beállítások módosítása