És a szoknya is maradhat

Huszár Tamás 2016. december 28.

Vannak problémák, amikre rémesen egyszerű a megoldás. Például egy veszekedés a párunkkal semmit sem érő problémán, amit képesek vagyunk világrengető tragédiává hízlalni. Pedig egy mosollyal és egy öleléssel el lehetne intézni. Csak észre kell vennünk, hogy ez ilyen egyszerű. Nem kell végtelenségig komplikált, többszörösen összetett megoldásokon gondolkodnunk. Mert, ahogy Woody Allen mondta: "Bármely egyszerű probléma megoldhatatlanná fejleszthető, ha eleget töprengünk rajta."tango_20161227.jpg

Valami ilyesmit ismerhetett fel Sebastian Achaval a lengyelországi Tango Salon Festival esti fellépésén. Egyszerű, gyors megoldást talált egy váratlanul felmerülő problémára. Amúgy is improvizatív tánc az argentin tangó, szóval teljesen belefér minden új ötlet. És még a közönség is dijjazta egy kitörő tapsviharral. Pláne, mert azt ízléses, érzéki mozdulattal kombinálta Sebastian. Na, de miről is van szó? Roxana Suarez döntési helyzetbe került: vagy hagyja, hogy leszakadjon róla a szoknyája, mert az a cipője sarjkába akadt, vagy megállítja a táncot a fellépés közepén. De egyikre sem volt szűkség. A döntést - ahogy az a tangóban szokás - átadta partnerének, aki egy harmadik utat választott. A tánc sem állt meg, a szonya is maradt:

A mosoly megvolt, a tánc ölelő tartásban van, így rá kellett tenni még egy lapáttal. Jött egy simítás a hölgy combjára és a probléma elillant : )

Tangóórákér kattints ide!

És a szoknya is maradhat
komment Címkék
süti beállítások módosítása