Néha havazik áprilisban

Huszár Tamás 2016. szeptember 16.

Ez bizony az, aminek látszik. Egy kalózfelvétel. Nem tölt el büszkeséggel, hogy erre kényszerültem, de sajnos nem bírtam kihagyni, hogy megmutassam Nektek. Chicho és Juana, a nuevo tangó stíluskirályai Prince: Sometimes It Snows in April számára tangóznak a brüsszeli tangófesztiválon.tango_20160916_1_n_640.jpg

A felvételt nem lehet megtalálni a legtöbb népszerű videómegosztó portálon, mert szerzői jogok védelmére hivatkozva globálisan letiltják az elhangzó zenei tartalom miatt. Eddig egyedül a facebookon volt elérhető, de az ugye nem beágyazható más platformokon. Ez a probléma áthidalható, ahogy alább is láthatjátok. De sajnos nem csak az elérhetőséggel, az alacsony képminőséggel is akadnak gondok, ezért a teljes képernyős megnézést nem ajánlom. Ennek ellenére pont az látszik belőle, aminek látszania kell. Megszokhattuk, hogy az elmúlt években klasszikus tangó, tangó vals, vagy milonga zenére lépnek fel Chichoék. Itt egy – újabban kivételnek számító – felvétel, amikor ismét modern, nem tangózenére táncolnak. A zeneválasztás akár poénnak is nagyszerű lenne, mert nem csak, hogy áprilisban volt a tangó fesztivál, ez év áprilisában folyamatosan téli időjárás volt Brüsszelben. De Chicho stílusát ismerve a zeneválasztás inkább tisztelgés Prince előtt (aki kilenc nappal korábban meghalt), mintsem tréfa. És a tánc: 

Vajon később is felléptek erre a számra? Vagy ez egy és meg nem ismételhető alkalom volt? A kérdés valószínűleg megválaszolatlan marad. A későbbi videóikból nem tudhatjuk meg, mert ugye, le van tiltva a zene. Viszont annak tudatában, hogy ők mindig improvizációval lépnek fel, mindegy is. A tangóban gyakorlottabb nézők talán látják, hogy egyszer-egyszer bizony akad félreértés a páros között. De valljuk be – legalább magunknak –, hogy így teljes a kép. A sponteitást nem a hibátlanság, hanem a folyamatos változékonyság teszi gyönyörűvé. És mi tagadás, Juana mozgására más szó nem található, mint „gyönyörű”.

Kép innen.

Néha havazik áprilisban
komment Címkék
süti beállítások módosítása