Titkok mélyén

Huszár Tamás 2014. augusztus 22.

Az kíváncsiság az ember alaptermészetéhez tartozik. Ezért tudjuk, hogy van amerikai kontinens, ezért van elektromosság, autó vagy akár laptop. Tudásszomj és az ismeretlen iránti vágy hajt az új felé vagy épp a hétköznapi dolgok mélyebb megismeréséhez. Mindegy, hogy az argentin tangó tudomány, mesterség, művészet, sport vagy hobbi kategóriába kerül.  Az emberben mindig felmerülnek kérdések, mindig jön valami új ötlet amit ki kell próbálni vagy meg kell valósítani.inside-5.jpg

 

Ismét egy képzőművész, aki a saját területén azt teszi, amit az argentin tangó művelői: A dolgok mélyére néz. Így lehet megérteni a legbelső mechanizmusokat. Ahogy James R Eads a messzemenőkig részletes képeivel az aprólékosság arcpoeticáját valósítja meg, úgy Meirswa Kluska a Berlin Philharmonics - Instruments from inside sorozatában mélységet és belső titkokat tár fel új nézőpontjával. 

A tangó legmélyét nem lehet lefényképezni. Esetleg egy szép előadás ad róla élményt, vagy a tangóórákon tanulhatjuk meg.  Meirswa képeihez hasonlóan Maria Filali és Gianpiero Galdi is különleges betekintést adnak, csak épp az argentin tangóba. Éles dinamikai váltásaik és a csúcspontokon megállított figurák szinte tapinthatóvá teszik a feszültséget.

 

Képek innen.

Titkok mélyén
2 komment Címkék
süti beállítások módosítása