A ritmus királya

Huszár Tamás 2014. február 07.

A tangó világa tele van érdekesebbnél érdekesebb arcokkal. Ahány pár annyiféle stílus és háttér történet. Ma ismerkedjünk megy egy kicsit közelebbről Mariano Chico Frumbolival és partnerével Juana Sepulvedaval. A  párt sajátos, különleges táncstílusa navigálta a világhírnév felé. A neten számtalan felvételt találunk tőlük, melyeken elkápráztatják a nagyérdeműt nuevo tangójukkal.

Chico már első ránézésre is különös figurának tűnik, hosszúra hagyott hajával és szemöldök piercingjével, valamiféle örök lázadóra emlékeztet. Ha az utcán futnánk vele össze, valószínűleg utoljára jutna eszünkbe róla, hogy professzionális tangó táncosba botlottunk. Egyéni megjelenése és egyéni táncstílusa sokakban ambivalens érzéseket kelt, köztük számos argentinából származó tangósban is. Mozgásában egyszerre van jelen a pregnáns pontosság és a slendriánnak tűnő lazaság, melyet jól ellenpontoz Juana elegáns mozgása és prímabalerinára emlékeztető lábfejtartása. Talán az előbb felsoroltak miatt, azt még az ellendrukkereknek is el kell ismerniük, hogy táncuk egyszerre kelt feszültséget és harmóniát, valamint ad önfeledt szórakozást a nézőknek.

tango_80.jpg

A pár rendkívül szűkszavú az interjúk alkalmával, ezért nem sok háttér információt lehet róluk találni. Egyik alkalommal azonban Chico, az őt faggató újságíró kérdésére elárulta, ő valójában sosem készült tangó táncosnak. Akkor vajon honnan van ennyi ritmikai ötlete? Miből, honnan merít? Kamaszkorától rock zenekarokban játszott ütősként. A dobok mögött tanult meg bánni a ritmussal és a ritmikai improvizációval. Egyébként a zeneszerzés és hallgatás mai napig az első számú hobbija (mellesleg kedvenc zeneszerzőjeként sem elismert tangó muzsikusokat, hanem Prince-t szokta megnevezni). Végül a tangó ritmikai játéka vált vonzóvá számára. Ez a vonzalom alapozta meg táncos karrierjét és ez teszi táncát is igazán egyedivé.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Tangó blog közösségéhez. Klikk ide.

Képek innen.

A ritmus királya
komment Címkék
süti beállítások módosítása