IV. Budapest Jack and Jill Tangoverseny győztesei

Huszár Tamás 2017. december 13.

Idén is, mint minden évben, köszönthetjük 2017 legjobb Jackjét, Jilljét, a Legharmónikusabb Párost és végül, de nem utolsósorban a legjobb partnereket: Jack Kedvencét és Jill Kedvencét. foto_gyula_szabo_nk7_5329.jpg

Bár a verseny már négy éves, minden alkalommal szolgál valami meglepetéssel a nevezőknek és a nézőknek egyaránt. Az idei alkalommal példátlan együttműködés valósult meg a hazai tangós élet számos sokszínű és sokrétű szereplői között. Sőt, további partnereket is köszönthettünk a hétvégén. Idén, a rangos elismerés és okelvelek mellé a gyöztesek egy-egy tangócipőt vagy vásárlási kedvezményt is kaptak ajándékba a Salome-Hussar jóvoltából, illetve egy-egy Milonga Full Pass-t a Milonueros All Aboard tangófesztiválra Portóba. Együttműködő partnereink nem csupán a szervezők és együttmáködők, hanem az európai színvonalu zsűri is: Isabel Costa (POR), Nelson Pinto (POR), Fülöp Nóra és Sinóros-Szabó Botond.foto_gyula_szabo_nk7_5330.jpg


Ami nem változik, az a díjak száma. Hat díjat osztottunk ki, idén is öt győztesnek. Tehát 2017-ben is köszönthettünk kétszer díjazott versenyzőt. Ám ne feledkezzünk meg azokról sem, akik nem kaptak díjat. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Budapest Jack and Jill tangóverseny indulói évről-évre egyre magasabb színvonalon táncolnak és a verseny megtekintése is egy örömteli kulturális esemény a nézők számára. Ez a folyamatos minőségi fejlődés azért nagy hír, mert vannak versenyzőink, akik évről évre visszatérnek és beneveznek. Ők folyamatosan fejlesztik magukat, fejlődnek és aktiv táncos tagjai tangós közösségünknek. És, ha már a nevezőknél tartunk, külön öröm, hogy ez alkalommal orosz és olasz nevezőink is voltak.
foto_gyula_szabo_nk7_5315.jpg

A kiszotott oklevelek, díjak között nem rangsorolunk sorszámokkal. Nincs első, második, harmadik helyezett. A közönség minden egyes tagja válaszott egy párt, aki a legjobban elnyerte a nézők tetszését. Ők a legharmonikusabb pár, idén Irina Krylova (no. 28, RUS) és Szabó Gyula (no. 29). A zsűri válaszotta ki a „Legjobb Jill“ és „Legjobb Jack“ díjazottakat, akik Anna Bystrova (no. 22, RUS) és Németh Zoltán (no. 31). Maguk a versenyzők is rangsorolták a partnereiket. Minden dontős pontozta a partnerét saját táncrendjében és ezzel javasolta a négy közül egyik párját a legjobb partner díjra. Az a hölgy illetve férfi, aki a legnagyobb élményt nyújtották partnerüknek, lettek „Jack Kedvence“ és „Jill Kedvence“: Irina Krylova (no. 28, RUS) és Nyulász György (no. 25).

Jövőre, 2018-ban is várunk szeretettel mindenkit! Akár versenyezni, akár nézőként, akár workshopokra, akár táncolni a milongákra. Addig is tangózzunk és tanuljunk, fejlődjünk, hogy minél nagyobb élményt tudjunk nyújtani partnerünknek.

fotó: Szabó Gyula Fotó
Az esemény hivatalos oldala: jackandjilltango.com

IV. Budapest Jack and Jill Tangoverseny győztesei
komment Címkék
süti beállítások módosítása