Mindent a lábnak

Huszár Tamás 2014. január 14.
A tangóhoz nem kell más, csak egy nő és egy férfi. Mégis van egy „kellék”, amely kényelmesebbé és könnyebbé teszi a táncot ez pedig a megfelelő cipő. A profin kialakított tangó cipő nem afféle úri huncutság, mely újabb kiadásokra kényszeríti a tangózni vágyót. Kényelmes a lábnak, az alátámasztás segíti a jobb tartást és  nem utolsó sorban gyönyörködteti a szemet is. Az sem utolsó szempont, hogy a táncos lábak meghálálják, ha a tangó igényei szerint kialakított cipőkben dolgozhatnak.
tango_shoesl2.jpg

A tangó cipők legnagyobb részét még ma is Argentínában, kézzel készítik. A díszítő elemeken és a sarkon kívül minden rész bőrből készül. Igen a talp is. Biztos mindenkinek volt már börleszkbe illő kalandja a frissen vásárolt bőrtalpú cipő és a parketta találkozásakor. Ez egy megfelelően összerakott tangó cipőben nem fordulhat elő, mivel a talpat olyan keményebb bőrből készítik, mely biztosítja az ideális a tapadást a parkettán, így segítve a stabilabb lépést és forgást. Belül párnázott a lábfej saroktól távoli, első harmada, hogy a testsúly kevésbé terhelje a lábfejet. A női cipők a rüsztöt is alátámasztják, hogy a magasra emelt sarkakat könnyebb legyen megtartani. A pántok pedig stabilan fogják körül a lábakat. A férficipő finom bőre követi a lábfej formáját. Ez segíti a lábfej pontos technikáját, illetve a kellő pillanatban érezheti a férfi a női láb érintését. 

tango_shoesm2.jpg
A tangó cipők a kényelem mellett gyönyörűek is. A színeknek, fazonoknak, díszítéseknek csak a tervezők képzelete szabhat határt. A hagyományos szín kombinációk mellett különlegességeket is találhatunk a gyártók kínálatában. A fazonok skálája is rendkívül széles, mindenki megtalálhatja az ízlésének és kényelmének megfelelőt. Ha mégsem így lenne, akkor a legtöbb manufaktúrában egyedi cipőt is rendelhetünk.
tango_shoesl3.jpg
Ezeket a cipőket elnézve nem is kérdés, hogy a tangósok öltözékének leghangsúlyosabb része a cipő. Az sem ritka egyébként, hogy egy táncos a cipőjéhez készíttet ruhát. A tangó lényege természetesen nem a cipőben rejlik, az csak egy hasznos, szép és kényelmes kellék. De az is biztos, hogy más lenne nélküle:)

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Tangó közösséghez. Itt.

Képek inneninnen és innen.

Mindent a lábnak
komment Címkék
süti beállítások módosítása