Újdonság az újítóktól

Huszár Tamás 2014. március 18.

Azt, hogy Juana és Chicho számára a tangótartás csak egy viszonyítási pont a táncban, már megszoktuk. Ritmizálási ötletek alapján szétszedik, majd újra felveszik, vagy éppen megfordítják a tangó tartást és Juana Chicho hátát követi. Ezzel már nem is okoznak meghökkenést, a közönségtől a megszokott őrjöngő tapsvihart kapják cserébe. tango_136.jpg

Chicho és Juana ismét eltérnek a konvencióktól. A jól ismert ringó lépést a végtelenségig minimalizálnak. Ezért Juana csak bokából, az amúgy is tűhegyes spiccének megbillentésével táncolja a figurát (0:59). Vagy éppen a ringót nem előre hátra táncolják, hanem oldal irányba bachatára emlékeztető pozícióban (2:15). Az irányváltást enyhe colgadából indítva a törzs megdöntésével fűszerezi Chicho (1:30). Ezzel a fellépéssel idén januárban örvendeztették meg a tangó nuevo kedvelőit:

Ezzel a három technikai megoldással újfent darabjaira törik a tangó kereteit. Vagy mégsem? Ha megfigyeljük a táncukat és főleg ezt a három momentumot, valóban merőben eltérnek a megszokásoktól, de csak látványban. Minden egyes pillanatban érzékelhető a kettejük közötti intenzív kapcsolat, amit az ölelő tangótartás tesz lehetővé. A mozdulatok legapróbb részleteit is vezeti Chicho és Juama egyetlen rebellis mozdulattal sem lép ki ebből a partnerségből.

tango_135.jpg

Láttok még valamilyen újdonságot a felvételen? Írjátok meg kommentben!

Képek innen és innen

Újdonság az újítóktól
2 komment Címkék
süti beállítások módosítása