Együtt I.

Huszár Tamás 2014. január 21.

Sokszor előfordul, hogy valamilyen aprósággal sokkal kellemesebbé tehettünk volna egy első találkozást, de erre csak utólag jövünk rá. Igen. Az a bizonyos lépcsőházi gondolat, ami tulajdonképpen megelőzhető. Csak éppen senki sem hívta fel rá a figyelmünket. Tipikus helyzet, mely a tangó tanuláskor is előfordulhat. 

tango_44.jpg

Az egyik ilyen apróságnak látszó dolog a figyelem. Figyelem, de nem csupán magunkra, hanem leginkább a partnerünkre. Akár vezetünk, akár követünk a tangóban, a másikra való figyelem alapvetően meghatározza a táncélményt. A stabil tartás mellett ez az egyik legalapvetőbb dolog. A tangó egy másfajta figyelmet és figyelmi szintet igényel, mint a mindennapokban megszokott tevékenységeink. 

tango_60.bmp

Ez a fókuszáltság azonban nem jelentheti azt, hogy tánc közben szóvá tesszük és kijavítjuk partnerünk mozdulatait. Természetesen kivételt jelent, ha erre külön felszólít a tangótársunk. Akár vezet, a partnerünk, akár követ bennünket, legjobb tudásunk szerint igyekezzünk a társa lenni a tangóban. Ezt a törekvést ő pontosan érezni fogja és hasonlóan meghálálja.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Tangó blog közösségéhez. Klikk ide.

Képek: innen és innen.

Együtt I.
komment Címkék
süti beállítások módosítása